Jeseníky nevídané


Tomáš Neuwirth

Originální fotografická kniha, se kterou poznáte Jeseníky z ptačí perspektivy

Tomáš Neuwirth se během let 2018 až 2021 ve své tvorbě zaměřil na své oblíbené Jesenicko. Kromě klasických krajinářských fotografií vyhledával také neobvyklá místa, jimž dává pohled z ptačí perspektivy nový rozměr.

Jeho fotografie sbírají po celém světě řadu ocenění. Například za minimalistický snímek hřbitova v horské osadě Rejvíz, který znají návštěvníci jen od silnice, ale málokdo ví o jeho čtvercovém půdorysu, získal mimo jiné první místo v soutěži MIFA/Moscow International Foto Awards a titul Nature Photographer of the Year. Byl to zároveň první český snímek, který se dostal do finále americké prestižní soutěže All About Photo Awards.

Za boční pohled na rejvízský hřbitov přebral v Dubaji od sultána ocenění za druhé místo v soutěži Xposure Photography Awards. Svým fotografiím dává poetické názvy podle toho, jak vnímá krajinu, na kterou přináší díky dronu neobvyklé pohledy – v jeho portfoliu tak najdete snímky nazvané třeba Krajina posedlá mrazem, Zámek v oblacích, Stínovce, JinoTaje, či Mys dobré večeře.

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.10.2023
Formát 280x250 mm
Hmotnost 0,865 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Tomáš Neuwirth
EAN 9788020462084
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Tomáš Neuwirth Tomáš Neuwirth

Tomáš Neuwirth


Fotograf Tomáš Neuwirth žije celý život, kromě tříletého pobytu v USA, na Jesenicku, kde se i narodil. Velkým mezníkem pro něj byl rok 1995, kdy se začal věnovat paraglidingu. Jako pilota ho fascinovalo focení z ptačí perspektivy, tehdy ještě na kinofilmový fotoaparát. Po vážném zranění při svém oblíbeném sportu se učil znovu chodit, ale pořizování leteckých záběrů ho stále lákalo. A s nástupem bezpilotních technologií se mu otevřely zcela nové možnosti. První dron si Tomáš pořídil v roce 2011. V současné době se věnuje focení pomocí dronu profesionálně, na klasickou fotografii ale také zcela nezanevřel. Za své snímky obdržel již více než sto mezinárodních ocenění. Je držitelem titulu QEP – Qualified European Photographer, který uděluje Federace evropských profesionálních fotografů (FEP). Získal ho jako první Čech a třetí Evropan v kategorii Drone. A je také členem mezinárodní poroty soutěží European Photography Awards a MUSE Photography Awards.

Zobrazit profil autora