Omalovánky Pavlíny Kourkové


Pavlína Kourková

Omalovánky Pavlíny Kourkové vás potěší i inspirují

Omalovánky Pavlíny Kourkové navazují na autorčinu první monografii Duše květů – To nejkrásnější z našich luk a zahrad (Mladá fronta, 2022) mapující její dosavadní botanickou tvorbu. V té malířka pokračuje dál a stále ji rozvíjí. Vznikají tak nové obrazy, které sklízí obdiv a ocenění doma i v zahraničí.

Ilustrátorka Jolana Daňková stála u zrodu prvních antistresových omalovánek pro dospělé na českém trhu. V roce 2015, kdy vyšly první, se staly hitem a ukázaly, že malování do předlohy vůbec nemusí být jen doménou dětí.

Ze spolupráce obou umělkyň vzešly omalovánky, které přináší nejen radost a potěšení z vybarvování, ale zároveň dávají nahlédnout hluboko do světa rostlin díky přesně a věrné kresbě. Navíc jsou květiny doplněny českými i latinskými názvy.

Číst více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 96
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.10.2023
Formát 210x270 mm
Hmotnost 0,362 kg
Jazyk čeština
EAN 8594050436763
Věk od 10
Typ Kniha - omalovánky
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Pavlína Kourková Pavlína Kourková

Pavlína Kourková


Botanická malířka Pavlína Kourková je oceňovaná doma i v zahraničí. Důkazem je i to, že ji za členku přijaly prestižní společnosti botanických umělců, britská SBA a americká ASBA. Její malbu si vybrala pro svůj plakát největší světová výstava botanického umění londýnská Plantae a za své dílo získala i několik významných světových ocenění. Vystudovala původně biologii a zdravý životní styl na pedagogické fakultě a obor Zahradní architektura a krajinářství na České zemědělské univerzitě. Zkušenosti jako zahradní architektka začala sbírat ve Velké Británii, ve stejné profesi pokračovala i v Česku. Jenže čím dál víc ji to táhlo k malbě. Tvořila po práci a o její obrazy byl zájem. Nakonec se rozhodla, že se bude věnovat jen malování. A jak říká, ani trochu nelituje. Malování je nejen její profese, ale i velká láska a koníček zároveň. Kniha Duše květů, soubor celého jejího dosavadního botanického díla, je její první monografií.

Zobrazit profil autora