Bar do kapsy


Alexander Mikšovic

Po době ledové, kamenné, železné

a bronzové vládne světu doba koktejlová.

Je zdrojem mnohých radostí a někdy

také starostí – na obou stranách barového

pultu.

Zatímco pro stranu barmanů

vznikly již stovky příruček,

pro stranu hostů vlastně ani jedna.

Přitom otázek a pochybností tu je

spousta! Pít koktejl brčkem nebo přímo

ústy? Sníst třešničku před napitím

nebo až po něm? A co tím barman

myslí, když se ptá, zda si přeji koktejl

suchý nebo polosuchý? Co znamená on

the rocks? Proč v jednom baru mám ve

sklenici s Mojitem drcený led a v jiném

jednu obrovskou ledovou hroudu? Jak

se má člověk vyznat v barovém menu,

v němž je na tři stovky koktejlů? Jak to,

že London Dry Gin nemusí být nutně

vyroben v Londýně?

Odpovědět je ambicí knížky autora,

jenž působil za barovými pulty téměř

čtyřicet let.

Číst více
199 Kč Doporučená cena
Nedostupné