Výživa onkologických pacientů


Miroslav Tomíška

Kniha podává ucelený přehled různých aspektů výživy pacienta s již zjištěným nádorovým onemocněním. Podrobně je popsána problematika podvýživy jakožto charakteristického projevu nádorového onemocnění. Důsledně je prezentována potřeba včasné a systematické nutriční podpory, která vychází z důrazné dietní intervence, ale zahrnuje i všechny možnosti umělé klinické výživy. Zvláštní důraz je kladen na nutriční potřeby specifické pro onkologického pacienta.

Kniha je psána s důrazem na praktický přístup, i když s maximální snahou o vědecké doklady všech podstatných tvrzení. Autor využívá své dlouholeté praxe a formuluje jasná a jednoznačná doporučení, jak postupovat v konkrétních situacích.

Určeno pro lékaře různých oborů, především onkology, nutriční specialisty, nutriční terapeuty, studenty medicíny, studenty bakalářského a magisterského studia výživy člověka.

Číst více
850 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 743
Datum vydání 08.02.2019
Formát 163x237 mm
Hmotnost 1,236 kg
Jazyk čeština
EAN 9788020440648
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem