Narodili se, aby přežili


Wendy Holdenová

Tři mladé matky a jejich neobyčejný příběh o odvaze a odhodlání přežít

Tři mladé matky a jejich neobyčejné příběhy odvahy, utrpení a přežití. Mezi milionem obětí holokaustu, které byly v roce 1944 poslány do koncentračního tábora Osvětim-Birkenau, prošly Priska, Rachel i Anka jeho branami s tajemstvím – všechny tři právě otěhotněly, a svému osudu musely čelit samy, bez manžela.

Jedna z matek pocházela z Třebechovic pod Orebem, druhá z Bratislavy a třetí z polské Lodže. Kniha mapuje neuvěřitelné příběhy těchto tří žen – nejdříve do Osvětimi, pak do německého pracovního tábora, kde, polomrtvé hlady a udřené z nelidské práce, se snažily zakrýt svůj zdravotní stav. A nakonec je čekala pekelná 17denní cesta vlakem s tisíci dalšími vězni přes západní a jižní Čechy do tábora smrti v rakouském Mauthausenu.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 312
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.08.2021
Formát 155x235 mm
Hmotnost 0,671 kg
Jazyk čeština
Původní název Born Survivors
Původní jazyk angličtina
EAN 9788020458568
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Wendy Holdenová Wendy Holdenová

Wendy Holdenová


Wendy Holdenová je zkušená autorka a žurnalistka. Deset let působila jako zahraniční korespondentka pro londýnský Daily Telegraph. Napsala řadu knih, včetně několika anonymních autobiografií a titulů literatury faktu. V Česku získala u čtenářů velkou popularitu její kniha Narodili se, aby přežili. S manželem a čtyřmi psy žije v anglickém hrabství Suffolk.

Zobrazit profil autora